Yderligere information
Vægt | N/A |
---|---|
Mængde |
DKK35.00 – DKK150.00
Moderne byg, som vi kender det, er ikke velegnet til bagning, først og fremmest på grund af den ekstra skal, som dækker kernerne og gør dem velegnet til brygning, men uegnet til bagning, fordi skallen ikke er fordøjelig. Obersaxen er en såkaldt nøgen byg, noget af det allermest oprindelige korn, som kom hertil for cirka 6000 år siden. Denne sort dukkede op blandt nogle kerner, som kornforsker Anders Borgen havde fået af Nationalmuseet efter et endt projekt der, og som han valgte – sammen med andre nøgenbygger – at teste for bage-egenskaber. Her vandt Obersaxen stort, og der var derfor ingen tvivl om, at denne sort skulle vi prøve. Vi har nu brugt 4 år på at opformere sorten og er klar til at sætte den i sortiment. Obersaxen giver en dej, som minder lidt om en rugbrødsdej og derfor bages bedst i form, men et brød, som er næsten lige så let og luftigt som et hvedebrød. Og så smager den fantastisk!
Næringsindhold pr. 100 g.:
Energi: 1500 KJ/354 kcal
Protein: 9,6 g.
Kulhydrat: 75,4 g
Fedt: 0,5 g.
Mættede fedtsyrer: 0,1 g.
Sukkerarter: 1 g.
Salt: 0 g.