Opskrifter & Tips

Spread the love

Når vi er ude for at promovere vores produkter eller sælge mel på diverse fødevaremarkeder, bliver vi ofte mødt med spørgsmålet: Hvad kan jeg bage af jeres mel? Har I ikke nogle opskrifter?

Derfor har vi lavet denne side med opskrifter og inspiration til dit bagværk, så du kan få den størst mulige fornøjelse af dit Vester Hedegaard mel.

Dybest set kan du bruge vores mel i dine sædvanlige opskrifter. Men nogle af vores kornsorter – f.eks. dalarhvede og ølandshvede – skal æltes lidt mere end en traditionel hvedemel fra supermarkedet for at opnå den rette elasticitet i glutenstrengene. Dette skyldes, at mange af de gamle kornsorter har en blødere glutenstruktur. Hos emmer og enkorn er den så blød, at dejen bages bedst i form.

Vi anbefaler langtidshævet brød, da langtidshævning både fremhæver den gode smag i brødet og samtidig også også ændrer ved enzymer m.m. i dejen, således at denne bliver lettere fordøjelig, også for folk der er sensitive overfor gluten (bemærk: hvis man decideret er allergisk, kan man IKKE løse det med langtidshævning – så bør man holde sig til glutenfrit). Allerbedst er det, hvis man også bager med surdej, men vi bruger også af og til små mængder gær.

Nedenfor finder du nogle af vores egne yndlingsopskrifter, som vi håber, at du også vil synes om. Klik på billederne for at åbne opskrifterne i en printervenlig PDF-version.

Opskrifter

Hvede Grundsurdej
Bondens Grydebrød
Gammeldags Rugbrød
Hurtige nemme gærboller
Hvede-/Bygbrød
Langtidshævet surdejsfranskbrød
Lækre Vafler
Hjemmelavet ølandshvedepizza