N\u00e5r vi er ude for at promovere vores produkter eller s\u00e6lge mel p\u00e5 diverse f\u00f8devaremarkeder, bliver vi ofte m\u00f8dt med sp\u00f8rgsm\u00e5let: Hvad kan jeg bage af jeres mel? Har I ikke nogle opskrifter?<\/p>\n\n\n\n
Derfor har vi lavet denne side med opskrifter og inspiration til dit bagv\u00e6rk, s\u00e5 du kan f\u00e5 den st\u00f8rst mulige forn\u00f8jelse af dit Vester Hedegaard mel.<\/p>\n\n\n\n
Dybest set kan du bruge vores mel i dine s\u00e6dvanlige opskrifter. Men nogle af vores kornsorter – f.eks. dalarhvede og \u00f8landshvede – skal \u00e6ltes lidt mere end en traditionel hvedemel fra supermarkedet for at opn\u00e5 den rette elasticitet i glutenstrengene. Dette skyldes, at mange af de gamle kornsorter har en bl\u00f8dere glutenstruktur. Hos emmer og enkorn er den s\u00e5 bl\u00f8d, at dejen bages bedst i form.<\/p>\n\n\n\n
Vi anbefaler langtidsh\u00e6vet br\u00f8d, da langtidsh\u00e6vning b\u00e5de fremh\u00e6ver den gode smag i br\u00f8det og samtidig ogs\u00e5 ogs\u00e5 \u00e6ndrer ved enzymer m.m. i dejen, s\u00e5ledes at denne bliver lettere ford\u00f8jelig, ogs\u00e5 for folk der er sensitive overfor gluten (bem\u00e6rk: hvis man decideret er allergisk, kan man IKKE l\u00f8se det med langtidsh\u00e6vning – s\u00e5 b\u00f8r man holde sig til glutenfrit). Allerbedst er det, hvis man ogs\u00e5 bager med surdej, men vi bruger ogs\u00e5 af og til sm\u00e5 m\u00e6ngder g\u00e6r.<\/p>\n\n\n\n
Nedenfor finder du nogle af vores egne yndlingsopskrifter, som vi h\u00e5ber, at du ogs\u00e5 vil synes om. Klik p\u00e5 billederne for at \u00e5bne opskrifterne i en printervenlig PDF-version.<\/p>\n\n\n\n