Vores sortiment

Her finder du en oversigt over vores melprodukter. Det er forskelligt, hvor store partier vi har af et bestemt produkt, da dette er afhængig af flere ting, blandt andet hvor stort et areal vi har tilsået med den pågældende kornsort, og naturligvis også den enkelte høsts kvalitet. Derfor tilbydes vores forskellige melprodukter, så længe lager haves.

Selv om vi endnu ikke kan tilbyde en decideret webshop, er det muligt at sende os en e-mail på info@vhkornogmel.dk og lave en forudbestilling af mel, som enten kan afhentes hos os efter aftale, bringes ud mod betaling indenfor en rimelig radius (eller i forbindelse med, at vi har et ærinde i dit område) eller sendes, mod at du betaler forsendelsen.

Hvis du er en butik, restaurant, storkøkken eller bager og ønsker at købe vores mel engros, er dette naturligvis også muligt. Kontakt os gerne for vores engrospriser.

Dalarhvede

Dalarhvede er en gammel svensk landsort med oprindelse i Dalarne. Den er kendt for sin fine, nøddagtige smag, sit høje næringsindhold, som bl.a. indbefatter et højt proteinindhold samt et højt indhold af magnesium, jern og folinsyre. Dalarhvede er yderst velegnet til både brød og boller, og vi holder også af at bruge den til pandekager, vafler og pasta.

1 kg. letsigtet Dalarhvedemel 35 kr.
5 kg. letsigtet Dalarhvedemel 150 kr.

Ølandshvede

Ølandshveden er en gammel, svensk landsort, som oprindeligt stammer fra Øland i det sydøstlige Sverige. Ølandshveden er nok den mest kendte af de gamle hvedesorter. Den har et højt proteinindhold og en lækker smag, der egner sig fortræffeligt til både brød og boller, men som også smager rigtig lækkert f.eks. i din pizzabund.

1 kg. letsigtet Ølandshvedemel 35 kr.
5 kg. letsigtet Ølandshvedemel 150 kr.

Spelt

Spelt er en urhvede, som – ligesom det meste andet korn – har sin oprindelse i Mellemøsten. Vores speltsort, Emiliano, er dog af lidt nyere dato og udviklet i Tyskland af den kendte tyske kornudvikler Karl Josef Müller. Den har fremragende bageegenskaber og laver et let og luftigt brød, samtidig med at den har et højt proteinindhold og meget en fin smag. Emiliano spelt kan bruges til både brød og boller, og vi har også med succes brugt den i visse kageopskrifter, eksempelvis Drømmekage.

1 kg. letsigtet Speltmel 35 kr.
5 kg. letsigtet Speltmel 150 kr.

Svedjerug

Svedjerugen, som oprindeligt stammer fra Norge, er en gammel rugsort, som kendes helt tilbage fra vikingetiden. Kernerne er mindre end i mere moderne rugsorter, men til gengæld har de et meget højt næringsindhold og en lækker, intens smag. Vores fuldkornsmel af Svedjerug er både lækkert til rugbrød, men kan også bruges som supplement til en hvedemel i f.eks. rugboller eller et groft franskbrød.

1 kg. fuldkorns Svedjerugmel 30 kr.
5 kg. fuldkorns Svedjerugmel 125 kr.

Marcelo rug

Marcelo rug er en forholdsvis moderne kornsort, som dog for flere år siden udgik af sortskatalogerne igen. Vi har valgt at beholde den i vores sortiment, for ud over at sorten klarer sig rigtig godt dyrkningsmæssigt, har Marcelo rug også gode bageegenskaber og laver et lækkert, mørkt rugbrød med en rund og blød rugsmag. Vores fuldkorns Marcelo rug egner sig også til at blande i hvedemel til eksempelvis rugboller eller andet groft bagværk.

1 kg. fuldkorns Marcelo rugmel 30 kr.
5 kg. fuldkorns Marcelo rugmel 125 kr.

Arantes Vårrug

For år tilbage dyrkede man en del vårrug i Danmark – i dag er vi kun ganske få, som dyrker det. Her har vi valgt at dyrke vårrugen Arantes, som oprindeligt stammer fra Tyskland. Det er en utroligt vital rugsort, som på to måneder ændrer sig fra at være en kerne i jorden til et to meter højt strå med fine store aks og store flotte kerner. Samtidig bager den fantastisk og laver et lækkert, luftigt og let rugbrød med en blød og rund smag, der minder om svedjerugen, men uden dennes intensitet. Svedjerug egner sig både til rugbrød, rugboller og andet groft bagværk.

1 kg. fuldkorns Arantes vårrugmel 30 kr.
5 kg. fuldkorns Arantes vårrugmel 125 kr.

Babushka nøgenbyg

De fleste danskere spiser for meget og for dårlig kvalitet hvede, hvilket bl.a. giver udslag i et stigende antal tilfælde af glutenallergi og glutenintolerance. Denne tendens vil vi gerne udfordre og introducere byg som et alternativ. Babushka er en sort nøgenbyg, som har et højt næringsindhold, gode bageegenskaber og en kraftig, men lækker smag. Kernernes skal er sorte af antioxidanter, og pga. det høje indhold af skaldele i vores mel, laver Babushka derfor et meget mørkt, næsten chokoladefarvet brød.

1 kg. letsigtet Babushkamel 35 kr.

Årgangsmel

På Vester Hedegaard ønsker vi at være med til at stoppe madspild. Når vi høster med vores gamle Dronningborg 1250 mejetærsker, som er den sidste mejetærsker, der kan høste i sække, renser vi tanken mellem sorterne ved at tage sække fra, indtil den nye sort “kører ren”. Derved opstår der typisk 400-500 kg. korn, som er en sammenblanding af alle vores kornsorter, men som er udmærket brødkorn. Det ville være synd at lade gå til spilde, og derfor har vi opfundet konceptet “Årgangsmel”. Hver årgang er unik, fordi hver høst er unik. I øjeblikket er det Årgang 2018, vi har i sortiment – en rigtig gourmetårgang med lækkert, solmættet korn i høj kvalitet. Årgangsmel bager godt, smager godt og giver et brød, der minder om et gammeldags sigtebrød.

1 kg. letsigtet Årgangsmel 2018 35 kr.

Det er desværre ikke alle vores produkter, vi har tilgængelige i en stor nok mængde, til at vi kan udbyde dem til salg i butikker, men du kan finde et udvalg af vores melprodukter her: